To top
1 Nov

DE PERFECTE JAS VOOR ELK KLEURTYPE

hoofdfoto2

Eind juni dit jaar studeerde ik met trots af aan de opleiding ‘Imagostylist’ bij onderwijsinstelling Syntra. Een opleiding waarin ik alles leerde over de 4 kleurtypes, de verschillende lichaamsfiguren en ons veelbesproken imago. Reeds op jonge leeftijd droomde ik ervan deze opleiding te volgen. Na een economisch- en talendiploma in het middelbaar en een bachelordiploma ‘Modetechnoloog’ werd deze droom eindelijk werkelijkheid. Imagostylist was voor mij echter niet zomaar een opleiding, het was een hobby en vooral een passie. Ik ben dan ook erg gefascineerd wat de juiste kleuren precies doen met mijn gemoedstoestand en met wat ik uitstraal. Vergaarde kennis die ik graag met anderen deel door middel van een persoonlijke kleur- of stijlanalyse.

Als echte koukleum hou ik ervan om me tijdens de herfst- en wintermaanden lekker warm in te duffelen. Dit doe ik het liefst met een prachtige mantel, wat vast ook te maken heeft met mijn ‘jassenverslaving’. Ik betrap me er namelijk elk seizoen op te verlangen naar een gloednieuw exemplaar. En omdat we van oktober tot maart voornamelijk gezien worden met een jas, vind ik het dan ook erg belangrijk te kiezen voor een exemplaar dat me op alle vlakken (kleur, snit, lengte,…) eer aan doet.

Vandaag laat ik jullie dan ook graag kennismaken met de 4 kleurtypes en toon ik jullie voor elk type enkele prachtige jassen die nu verkrijgbaar zijn bij Esprit.

witruimte2

HET WINTERTYPE
 sweater Mohito / pants TopShop / blouse H&M

Het wintertype is een gecontroleerd, zelfstandig, rechtlijnig en eigenwijs persoon. Dit type is erg gevoelig maar laat niet in zijn kaarten kijken. Het wintertype voelt zich het best in een leidinggevende functie en houdt van duidelijkheid. Het zijn hardere personen die geen blad voor de mond nemen. Dit type is het mooist met koele, heldere en donkere kleuren. Een mantel met deze eigenschappen zorgt dan ook voor een fantastische uitstraling. Qua afwerking is het wintertype het mooist met zilverkleurige accenten of accessoires die koel, helder en donker van aard zijn.

winter

Witruimte

HET LENTETYPE

collage-lente

Het lentetype is een speels, vrolijk, uitbundig en romantisch persoon die het mooist is met kleuren die warm, helder en licht zijn. Het lentetype kiest dan ook best voor een mantel met deze eigenschappen. Qua afwerking is dit type het mooist met goudkleurige accenten of accessoires die warm, helder en licht van aard zijn.

lenteWitruimte

HET ZOMERTYPE

collage-zomer

Het zomertype is een gereserveerd, zacht, ingetogen, kwetsbaar, en communicatief persoon die het mooist is met koele, gedempte (=vergrijsde) en lichte kleuren. Een mantel met deze eigenschappen zal dit type dan ook laten stralen. Qua afwerking is het zomertype het mooist met zilverkleurige accenten of accessoires die koel, gedempt en licht van aard zijn.

collages2prijzenWitruimte

HET HERFSTTYPE

Het herfsttype is een creatief, vriendelijk, sociaal, nonchalant en eerlijk persoon die het mooist is met warme, gemengde (=vervuilde) en donkere kleuren. Een mantel met deze eigenschappen past perfect bij de persoonlijkheid van een herfsttype. Qua afwerking is dit type het mooist met goudkleurige en bronskleurige accenten of accessoires die warm, gemengd en donker van aard zijn.

collage

collages2Witruimte

Wil je nooit meer een trend of actie van Esprit missen? Meld je dan hier aan voor hun nieuwsbrief én ontvang 10% korting op je volgende aankoop!

witruimte2

Bronnen foto’s: Pinterest en Esprit.be

Astrid
Astrid
1 Comment
  • Jana

    Heel leuke post! Zeer behulpzaam 🙂

    november 2, 2016 at 7:50 pm Beantwoorden

Leave a reply