To top
26 Okt

FOTOBOEK: INTERESSANT? OF VERLOREN MOEITE?

dsc_0070b

Als grote fan en bewonderaar van de wondere wereld van fotografie, lezen jullie hier vandaag geen gebruikelijk mode- of beautyartikel. In dit artikel debatteer ik graag samen met jullie over het nut van het maken van een fotoboek.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik in dit tijdperk van digitale foto’s in het verleden niet echt de behoefte had om foto’s af te drukken of te bewaren op een niet-digitale manier. Maar met mijn reis naar New York die ik eind augustus maakte nog vers in het geheugen en de angst om deze foto’s te verliezen, besloot ik enkele weken geleden mijn allereerste fotoboek te maken via Fotofabriek. Want geloof het of niet, dat goede ouderwetse fotoboek of in mijn geval in een modern jasje, brengt ook heel wat voordelen met zich mee:

 •  Je raakt geen foto’s kwijt
  Waar vroeger enkel foto’s gemaakt werden bij een huwelijk of andere plechtigheden, doen we vandaag de dag niets anders meer. We maken selfies, delen snapchats van alles wat er in ons leven gebeurt, maken modieuze outfitfoto’s, gekke vriendinnenfoto’s en nog zoveel meer. Foto’s die we vervolgens allemaal opslaan op onze smartphone, laptop, in de cloud, op Facebook of Instagram. Maar wat als onze laptop, smartphone of andere elektronische gadgets plots stuk gaan? Of beeld je in dat Facebook op een dag betalend wordt of onze teergeliefde foto’s niet meer terugvindt? Door je mooiste foto’s te bundelen in een fotoboek geraak je ze nooit meer kwijt en gaan die fantastische herinneringen nog jaren mee!
  witruimte2
 • Het haalt de creativiteit in je naar boven
  Of je nu kiest voor een retro plakboek of digitale software, een fotoboek maken haalt de creativiteit in je naar boven. Zo vind je bij Fotofabriek leuke achtergronden, sjablonen en allerlei hulpmiddelen om van jouw fotoboek een waar kunstwerk te maken. Daarnaast kan je er kiezen uit verschillende papiersoorten (UV, hoogglans, premium satin, lay-flat of vlakliggend papier), formaten (A4, A5 en A6) en afwerkingen (hardcover, softcover of spiraalbinding). Knippen en plakken, digitaal of niet, wordt een echte belevenis!
  witruimte2dsc_0060bwitruimte2
 • Je herinneringen komen tot leven
  Wanneer je thuiskomt van een reis is het heerlijk om al je belevenissen te delen met je familie of vrienden. Maar hoe je je vakantie ook beschrijft, één beeld zegt meer dan duizend woorden. Met een fotoboek komen je verhalen pas echt tot leven en krijgt elke anekdote een gezicht. Op deze manier neem je iedereen die het wil mee terug in je herinneringen aan een prachtige vakantie.
  witruimte2
 • Het is een leuk cadeau
  Naast een fotoboek maken, is er één krijgen of geven ook leuk. Het is de ideale herinnering aan een vrijgezellenavond, vriendinnenweekend of fantastisch verjaardagsfeest. Bovendien is het een erg origineel cadeau!
  witruimte2
 • Je kan er aan werken wanneer je zelf wil
  Een fotoboek maken neemt vaak heel wat tijd in beslag, vooral als je zo’n perfectionist bent als ik. Zo moet je keuzes maken over de achtergrond van het boek, de grootte van de foto’s, welke foto’s je precies gebruikt én nog zoveel meer. Gelukkig hoeft een fotoboek echter niet meteen af te zijn. Je kan het boek opslaan en eraan verder werken wanneer jouw agenda dat toelaat.
  witruimte2dsc_0128witruimte2
 • Het maakt een archief van je leven
  We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Onze huidige maatschappij wordt gekenmerkt door drukte. We werken, spelen muziek, gaan naar de kookles, sporten,… Maar hoe ouder we worden, hoe sneller de momenten voorbij gaan en voor je het weet ben je plots weer enkele jaren verder. Vaak hebben we dan ook niet door hoeveel er om ons heen verandert en hoe we zelf veranderen. Denk maar eens terug aan je kledingstijl van enkele jaren terug of je foute kapsel uit de nineties. Terugbladeren in de momenten van het verleden is een ware belevenis en brengt gegarandeerd een vleugje geluk terug naar boven!
  witruimte2
  witruimte2

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes van Fotofabriek? Schrijf je dan in op hun maandelijkse nieuwsbrief, of volg hen op Facebook en Twitter.
witruimte2

Dit artikel is een samenwerking met Fotofabriek.

 

Astrid
Astrid
5 Comments
 • Miss

  Oooh ik ben dol op fotoboeken het haalt zoveel goed herinneringen naar boven!

  oktober 26, 2016 at 9:36 am Beantwoorden
 • Tess

  Ik ben ook dol op fotoboeken, maar ik heb niet de tijd om ze te maken. Digitaal bewaar ik mijn foto’s zowel op harde schijf en externe harde schijf. Zowel bij me thuis, als mijn ouders. Zo is er altijd een reservekopie voor als er iets gestolen wordt, het huis vliegt in brand, … Zo ben ik niet altijd kwijt.

  oktober 31, 2016 at 1:45 am Beantwoorden
 • Marion

  Ik maak graag fotoboeken het liefst met een bepaald thema of rond een speciale gebeurtenis. Zo heb ik voor onze beide kinderen toen zij 16 jaar werden een fotoboek gemaakt met daarin de hoogtepunten uit deze 16 jaar. Erg leuk om te doen.

  oktober 31, 2016 at 2:19 pm Beantwoorden
 • Jacky

  Wat is het een mooi boek geworden!
  Zelf ook – net als de rest – dol op fotoboeken. Helaas ben ik er niet zo handig mee, maar ik vind het veel leuker dan foto’s alleen digitaal bewaren.

  oktober 31, 2016 at 5:01 pm Beantwoorden
 • Inez

  Ik ben een grote fan van fotoboeken of het nu digitaal of een ouderwets plakboek is, ik vind het geweldig! Ik maak er ook één na elke reis die ik maak!

  oktober 31, 2016 at 5:16 pm Beantwoorden

Leave a reply