To top
8 Jul

SATEEN AUBERGINE EYE COLOUR PALETTE

7200637_origb

Sinds ik een make-up opleiding volgde bij De Schoonheidsschool in Gent betrap ik er mezelf steeds vaker op een bezoekje te brengen aan make-up winkels als Kruidvat, Mac en Paris Ici XL. Waar ik vroeger regelrecht naar de goud- en bruinkleurige tinten greep bij het goedkoopste merk en dacht dat je slechts één kleur oogschaduw mocht gebruiken per look, vind ik het nu des te leuker nieuwe kleuren uit te proberen en door elkaar te blenden, die volgens mijn make-uphandleiding erg geschikt zijn voor blauwe kijkers als de mijne. Daarnaast hecht ik tegenwoordig veel meer belang aan kwaliteit en deins ik er niet meer voor terug wat méér te besteden aan mijn producten. Iets meer dan een maand geleden, ging ik tijdens een shoppingtrip met mijn mama, langs bij & Other Stories in Gent, een winkel voor mij hoofdzakelijk gekend als de place to be voor unieke juwelen en kleding, wiens make-up producten me voordien nog nooit hadden aangesproken. Nu was ik al een tijdje op zoek naar auberginekleurige oogschaduw. Het Sateen Aubergine Eye Colour Palette trok dan ook meteen mijn aandacht en belande na niet veel twijfel regelrecht in mijn shoppingmandje. Nu er ondertussen al heel wat tijd verstreken is, heb ik het pallet natuurlijk al uitgebreid getest en deel ik vandaag dan ook graag mijn make-up look en bevindingen van dit palet.

Make-up Look
Ik breng de vier kleuren van het auberginepalet steeds samen aan in één look. Hierbij breng ik het champagnekleur aan in mijn binnenste ooghoek over ongeveer 1/3 van mijn bewegend ooglid. Daarnaast breng ik het roséachtige kleur aan op opnieuw 1/3 van mijn bewegend ooglid. Vervolgens breng ik het donkerste en vierde kleur aan over het laatste 1/3 van mijn bewegend ooglid in een >-vorm. Tot slot breng ik het derde kleur aan in mijn arcadeboog om meer diepte te creëren. Om mijn ogen alle aandacht te geven hou ik de rest van mijn make-up bij deze look steeds eenvoudig.

Collage2 Look

witruimte2Bevindingen

7046179_orig2

Pigmentatie
Op vlak van pigmentatie ben ik erg enthousiast over het champagnekleur en de twee donkerste kleuren. Het roséachtige kleur kan me echter minder bekoren aangezien ik  het gevoel heb dat je het amper ziet.

Houdbaarheid
Met het Sateen Aubergine Eye Colour Palette ben je absoluut een volledige dag goed. Al raad ik wel aan steeds eerst een primer of de Paint Pot van MAC aan te brengen alvorens de ogen te maquilleren voor een extra lange houdbaarheid.

Kwaliteit
Over de kwaliteit van dit palet ben ik echter niet super tevreden. Zo heeft de oogschaduw de neiging op de kaken en onder de ogen te vallen wat donkere vegen en kringen met zich meebrengt. Wees dus steeds voorzichtig bij het aanbrengen en werk stap voor stap met kleine hoeveelheden om dergelijk fenomeen te vermijden.

9226700b

Conclusie
Uit mijn bovenstaande bevindingen kan ik besluiten dat mits een voorzichtige aanbrenging, het Sateen Aubergine Eye Colour Palette wel degelijk aan te raden valt. Zo houdt het immers erg lang en zorgen de kleuren, behalve de rosétint, voor een zeer mooie pigmentatie. Ben je echter op zoek naar oogschaduw met een fantastische pigmentatie die niet brokkelt of naar beneden valt, dan is MAC een absolute aanrader. Al betaal je natuurlijk ook voor die naam en kwaliteit. Ben je eerder op zoek naar betere kwaliteit dan budgetmerken als Catrice of Essence maar niet bereid je portemonnee volledig te plunderen, dan is het Sateen Aubergine Eye Colour Palette zeker een aanrader!

Astrid
Astrid
No Comments

Leave a reply