To top
14 Mei

SOPOLISH PROTECT & PEEL MANICURE

DSC_0232B

Zoals ik in mijn tweede artikel over de Antwerpse persdagen bij Global Image reeds vertelde, werd ik op 27 april verwend met een gratis Sopolish Protect & Peel manicure door nagellakmerk ProNails. Ik koos voor L.A. Street Style, een appelblauwzeegroene kleur. Deze manicure wordt in minder dan 10 minuten aangebracht en belooft prachtig gelakte nagels gedurende een periode van 14 dagen. Maar ook de wijze om de lak te verwijderen klinkt positief, zo kan je hem volgens ProNails verwijderen in slechts enkele seconden door middel van afpellen zonder dat enig contact met solventen nodig is. Dit doordat er voor het lakken een folie of nailskin op de nagels wordt gekleefd om de natuurlijke nagel te beschermen. Hierdoor komt de lak nooit in contact met de nagel maar hecht hij zich vast aan de nailskin, waardoor de natuurlijke vitaliteit van de nagels wordt behouden.

                1 2

Met hoge verwachtingen en het oog op deze review liet ik de manicure met plezier uitvoeren, maar jammer genoeg werden deze absoluut niet ingevuld. Zo ondervond ik na slechts 5 dagen reeds een verandering in de kwaliteit en het uitzicht van de lak waarbij de randen van de nailskin duidelijk zichtbaar werden, de lak aan de topjes van mijn nagels langzaamaan begon te vervagen, er lucht onder de lak kwam en hij bovendien een ‘vuile’ verkleuring vertoonde. Na 12 dagen hield ik het dan ook voor bekeken en besloot ik de lak te verwijderen. Geheel volgens de instructies probeerde ik de nagellak te verwijderen door hem er af te trekken. Alleen slaagde ik er maar niet in dit in één vloeiende beweging te doen, telkens verpulverde de nagellak in verscheidene kleine stukjes. Bovendien bleven mijn nagels érg beschadigd en plakkerig achter. Na een uitgebreide verzorging van mijn nagels met onder andere een veil en basecoat zijn mijn nagels nog steeds in die mate beschadigd dat er bij het aanbrengen van andere nagellak zich steeds blaasjes en onregelmatigheden vormen.

DSC_0026B

DSC_0027B

DSC_0050B  DSC_0057B

Uit bovenstaande bevindingen kan ik besluiten dat ik erg teleurgesteld ben in de Sopolish Protect & Peel manicure, daar mijn nagels erg beschadigd zijn en de lak helemaal niet deed wat hij beloofde. En al helemaal niet voor de prijs van €32 die je hiervoor in een salon zou betalen. Jammer!

Astrid
Astrid
2 Comments

Leave a reply