To top
7 Dec

HOLIDAY GIFT GUIDE VOOR HEM

7320848_orig

Nu de Sint is langsgeweest, kunnen we stilaan beginnen dromen van een sneeuwwitte kerst en een fantastisch nieuwjaar. We kennen het allemaal wel, élk jaar die zoektocht naar het leukste, mooiste én betaalbare cadeau voor vrienden of familie. Een hele leuke bezigheid voor sommigen, waaronder mezelf, een helse nachtmerrie voor anderen. Deze laatste categorie wil ik dit jaar dan ook graag een handje helpen bij hun zoektocht. De komende drie weken mogen jullie namelijk per week één Holiday Gift Guide met cadeaus voor élk budget verwachten op mijn blog. Vandaag begin ik met wat wij vrouwen vaak de moeilijkste opdracht vinden, een cadeau vinden voor vader, opa, vriend, broer, neef of nonkel, kortom voor mannen dus!
witruimte2

BUDGET: €10 4199732_orig

1. Is jouw vriendje lichtjes (of zwaar) verslaafd aan zijn smartphone of Iphone? Geef hem dan de anti-uitglij pad cadeau. Met deze pad kan hij namelijk zonder handsfree-set altijd veilig én goedkoop bellen achter het stuur. Je scoort hem hier voor €7,95.

2. Het Little Book Of Drinking Games is het ideale cadeau voor mannen die van drank en spelletjes houden. Mijn vriend is er alvast héél erg blij mee! Ik kocht zijn exemplaar bij Urban Outfitters, maar je vindt het ook hier voor €9,49.

3. Een leuk, origineel en betaalbaar cadeautje voor een man die pas zijn eigen stekje heeft, is de Balvi tandenstoker-dispenser. Koop hem hier voor €9,95.

4. Op zoek naar een ecologisch en ambachtelijk cadeau? Deze set van 18 ijzer-look spijkerprikkers mét bijbehorend “houtblok” doorboren probleemloos elke worst of kaasblok en kunnen talloze keren herbruikt worden! Vind ze hier voor €8,95.

5. Aangezien we vandaag de dag onze volledige muziekbibliotheek op onze smartphones meeslepen, is het nogal duidelijk dat we de telefoon hoe langer hoe meer gebruiken om naar muziek te luisteren. Maar als je met z’n tweeën onderweg bent, is het ook wel een beetje asociaal. Om dat weer goed te maken, is er Mr. DJ, de toffe Audio Splitter, die het signaal van de hoofdtelefoon mooi in twee helften splitst en zo ook je reisgezel laat meeluisteren.  Je vindt hem hier voor €5,95.

6. Deze geweldige mok heeft drie “levels”, die de hoeveelheid van de genoten warme drank in verband brengt met het vermogen om te communiceren.  Level 1 = alleen aan de koffie genipt = “liever niet praten. Het heeft toch geen zin.”
Level 2 = de helft van de koffie opgedronken = “je kunt nu wat zeggen, en de kans bestaat dat ik wat zal antwoorden.” Level 3 = bijna alle koffie opgedronken = “Ok, waarover zou je graag willen praten?” Je koopt ze hier voor €9,95.
witruimte2

BUDGET: €25 9442239_orig

2283668_orig

1. Een cadeau dat ik zelf héél leuk vind en waar mijn vriend enkele minuten naar staarde en alleen de woorden ‘heh?’ kon uitbrengen, is de Magic Chain Wine Holder. Met deze handige en mooie wijnhouder lijkt het net of de fles zweeft en de ketting er omheen hangt. Wat natuurlijk slechts een optische illusie is. Dit leuke gadget vind je hier voor €24,95.

2. Eet hij zijn eten het liefst gekruid? En heeft hij pas een eigen stekje? Dan is het gloeilampen peper en zoutstel misschien wel iets voor hem. Bovendien ziet het er ook nog super leuk uit! Je koopt beide hier voor €12,95.

3. Een leerkracht of arbeider in de familie? Met deze Take A Break Emergency Food brooddoos smaken die boterhammetjes nog zo lekker! Je koopt ze hier voor €18,95.

4. Voor de meeste mannen is er geen plezier (of toch minder) zonder bier. Met de bierholster hoeft hij zijn favoriete dorstlesser dan ook geen seconde meer te missen. De bierholster wordt nonchalant op de heup gedragen en eenvoudig aan de riem (tot 4 cm) bevestigd. Je vindt hem hier voor €17,95.

5. Op zoek naar een whiskygerelateerd cadeau? Dan brengen deze 6 Rocking Whiskyglazen zeker de redding! Ze zijn niet alleen optisch een hoogtepunt, maar het ontwerp heeft ook een functie, want de bodem is niet plat, maar kegelvormig. Zo draait de whisky heen en weer waardoor het zijn gehele aroma volledig ontplooien. Bovendien kunnen de glazen in de afwasmachine. Je vindt deze toppers hier voor €14,95.

6. Nog een cadeautje waarmee ik een hele grote glimlach op mijn vriend zijn mooie gezichtje toverde, is een playstation sticker. Alleen koos ik voor hem, als ware sportfreak, voor een basketbalsticker. Al vind ik deze houten versie nog nét een tikkeltje mooier. Je vindt hem hier voor €19,95.

7. Eén van mijn favorietjes onder de cadeau-ideeën in dit artikel is zonder twijfel deze gastenboek voor op het toilet. Hiermee kan elk bezoek systematisch worden beschreven en vastgelegd. Op niet minder dan 112 pagina’s met veel ruimte voor schrijven en tekenen kunnen zijn gasten hun diepste gedachten kwijt. Je vindt het boek hier voor €12,10.

8. Met de magnetische tong verliest hij nooit meer zijn sleutel of sleutelbos. Hij plakt elke sleutel namelijk heel gemakkelijk aan de magneet wat een eind maakt aan het eeuwige zoeken. Koop hem hier voor €18,95.

9. De Scratch World Map is een luxe poster waar een wereldkaart op afgebeeld staat. De landen zelf zijn bedekt met een laagje goudkleurige folie. Als hij de toplaag van deze wereldkaart wegkrast, komen de landen hem in vrolijke kleuren tegemoet en weet hij ook onmiddellijk welke stukken van de wereld hij nog moet ontdekken. Handig bij het boeken van de volgende reis! Koop de Scratch World Map hier voor €24,95.

10. De Scribble Alarm Clock is een ideaal cadeau voor elke verstrooide of vergeetachtige man. Met de meegeleverde stift schrijft hij zijn gedachte of geheugensteuntje op het glas dat helemaal oplicht wanneer ’s morgens de wekker afgaat. Gewoon even de prut uit zijn ogen wrijven, de boodschap lezen en in actie schieten! Hij hoeft dus geen boodschappen meer op handen en armen te noteren. Geen inkt meer in bed en gedaan met uren schrobben onder de douche! Gewoon de wekkerplaat afvegen, en zijn nieuwe boodschap opschrijven! Bovendien informeert deze slimme wekker hem ook over de kamertemperatuur én heeft hij een kalender en een super handige verjaardagsfunctie waarmee hij nooit meer een verjaardag vergeet. De Scribble Alarm Clock is hier verkrijgbaar voor €18,95.

11. Lezen is een goede zaak. Daar zijn we het allemaal over eens. Maar bij het lezen moet hij niet alleen de bladzijden omdraaien maar ook het hoofd buigen, wat vaak tot pijnlijke gevolgen leidt. Gelukkig genoeg heeft Radbag een handig hulpmiddel bedacht waarmee hij lekker kan liggen tijdens het lezen. De hoekbril, is een speciale bril waarmee hij de tekst die hij aan het lezen is met 90° kan projecteren. Zo kan hij plat liggen, rechtop zitten en hoeft hij zijn hoofd niet meer te buigen. Dit beschermt de tussenwervelschijven en andere mogelijke problematische en pijnlijke factoren. Je vindt de bril hier voor €17,95.

12. Hét gadget voor gitaarliefhebbers is zonder twijfel de Pickmaster Plectrum Punch.Is jouw broer of neef altijd direct door zijn plectrum voorraad heen? Met deze plectrum punch heeft hij altijd een cool en custom-made exemplaar zonder daarvoor te moeten vechten bij een concert. Met dit handige gereedschap knipt hij namelijk telkens nieuwe plectrums uit oude bankkaarten of andere plastic kaartjes met een maximale dikte van 1mm. De Pickmaster Plectrum Punch vind je hier voor €24,95.

13. Op zoek naar een multifunctioneel gadget? Dan is de Tech Pen misschien wel jouw redder in nood. Deze multifunctionele pen is een combinatie van een schroevendraaier, liniaal én een waterpas. Je koopt ze hier voor €12,95.

14. Als hij ’s avonds nog vaak in het donker moet ploeteren op het werk of nog moet leren voor een examen, dan zal de USB-lamp hem de helderheid geven die hij nodig heeft, en dan wel op een trendy wijze. De usb-lamp neemt maar weinig plaats in en heeft ook geen stopcontact nodig. De energie komt direct van de computer, uit een van de usb-aansluitingen. Je vindt ze hier voor €12,95.

15. Mannen houden van drank, of toch bijna elke man. Geef ze daarom niet die gebruikelijke fles wijn of biersoorten cadeau, maar laat ze hun schaakstrategie trainen met het Schaken Drankspel! Het spel bestaat uit een mooi glazen schaakbord met daarop kleine shotglaasjes met afbeeldingen van de verschillende pionnen erop. Vooraleer het schaakspel aanvangt, dient hij de glaasjes te vullen met (sterke) drank. Kan hij een pion van zijn tegenspeler slaan, moet hij eerst de pion leegdrinken alvorens hem effectief te slaan. Zo wordt het spel uitdagender voor diegene die aan de leiding staat. Want als hij het sterkst staat, wordt hij genadeloos verzwakt door de alcohol. Het schaakspel vind je hier voor €16,95.

16. Met deze flipflops vindt hij op het strand of vakantie altijd nieuwe vrienden met de zelfde interesse: bier! De afdrukken van zijn nieuwe Flip Flops zeggen namelijk niets minder dan: “FOLLOW ME” (links) “BRING BEER”(rechts). Leuk toch? Je koopt ze hier voor €24,95.

17. Is jouw broer of oom een die-hard Apple fan? Met de Slide To Unlock Deurmat kan hij deze verslavende beweging zelfs met zijn voeten uitvoeren! Bestel ze hier voor €19,95.

18. De Vinyl Coasters Rockabilly zijn speciaal ontworpen voor elke oude (en misschien zelfs nieuwe) rocker. Door de anti-slip coating aan de onderkant blijven ze netjes liggen, terwijl de bovenkant verfraaid is met een vintage rock label. Om een gevarieerde platencollectie na te bootsen, heeft elk schijfje een uniek label. Het zesdelige Vinyl Coasters Rockabilly pakket koop je hier voor €14,95.

19. Wat is er op een warme zomerdag of -avond erger dan warme pintjes? De opblaasbare bierkoeler brengt in dergelijke situaties altijd de redding en ziet er bovendien nog leuk uit ! De koeler biedt plaats aan een flink aantal flessen bier en wijn. Gewoon opblazen en met water en ijs(blokjes) vullen en de drankjes van zijn keuze laten koelen. Of het nu voor een picknick in het park, of een chill-out sessie op het strand is, de draagbare bierkoeler zorgt gegarandeerd voor een koele dorstlesser. Je vindt hem hier voor €10,95.
witruimte2

BUDGET: €50

917800_orig

1. Met deze Heisenberg snijplank wordt het hart van elke Breaking Bad fan die houdt van koken, vervuld met geluk. Shop de snijplank hier voor €29,95.

2. Hij kan een etentje nog zo goed hebben voorbereid, maar het openen van de fles wijn blijft altijd spannend. Met kurken weet men immers nooit. De ene fles kan hij aan zijn kleine broertje overlaten terwijl bij de andere kurk de sterkste man in huis er aan te pas moet komen. Een wijnfles openen was echter nog nooit zo makkelijk als met de elektrische kurkentrekker. Met één druk op de knop opent deze kurkentrekker de lastigste fles wijn. Bovendien ziet het er nog eens heel strak uit. Je koopt de magische kurkentrekker hier voor €29,95.

3. Tetris is zonder twijfel de klassieker der klassiekers. In de jaren 80 veroverde deze iconische blokjes en hun klassieke melodietjes de wereld in een rap tempo. Nu zijn ze de blokjes terug! En nee, niet als game, maar als te gekke Tetris lamp die hij zelf kan opbouwen uit 7 verschillende blokken. Elke blok heeft zijn eigen lamp en kleur wat zorgt voor uren puzzelplezier. De lamp is hier verkrijgbaar voor €29,99.

4. Houdt hij van Whisky, maar gaat hij altijd resoluut voor hetzelfde merk? Geef hem dan eens een whisky tasting cadeau. Bij de Green Man vind je tal van formules die hij samen met zijn vrienden kan doen. Je vindt ze hier al vanaf €35.

5. Een cadeautje waar mijn vriend erg fan van is, is de Bluetooth Waterproof Speaker. Met deze waterbestendige, makkelijk te bevestigen speaker luistert hij namelijk ook onder de douche naar zijn favoriete muziek. Hij verbindt de speaker via Bluetooth met zijn smartphone en dankzij de ingebouwde microfoon kan hij er vervolgens zelfs telefoongesprekken mee aannemen. Ideaal dus voor mannen die altijd bereikbaar willen zijn. De Bluetooth Waterproof Speaker is hier verkrijgbaar voor €31,95.

6. Een eeuwige laatkomer in de familie? Met Clocky de weglopende wekker, die je vast al in het programma ‘Perfect’ zag, kan je er zeker van zijn dat hij zich nooit weer verslaapt. Want Clocky loopt met veel lawaai van hem weg, zodra de ingestelde alarmtijd bereikt wordt.  Hij heeft dan ook geen andere keus dan op te staan, hem te zoeken en rustig te krijgen.  Deze handige (en vervelende?) wekker is hier te koop voor €34,95.

7. Met de Barbutler maakte elke man indruk op zijn gasten tijdens zijn homeparty. De Barbutler met led houdt niet alleen vier flessen van 1 liter van zijn lievelingsdranken maar ziet er ook uit als een kleine nette bar. Bovendien kan hij er uitstekend hoeveelheden mee afmeten. Shop hem hier voor €42,95.
witruimte2

BUDGET: €100

5234747_orig

1. Op zoek naar een duurzaam en kwalitatief cadeau voor een echte Star Wars freak die van koken houdt? Geef hem dan het Star Wars X-Wing messenblok cadeau. Je koopt het hier voor €99,95.

2. Het ideale cadeau voor al die Game of Thrones lovers, of zeg maar freaks, is zonder twijfel dit Game of Thrones Monopoly bordspel. Met de combinatie van twee razend populaire games: het bekende bordspel Monopoly en de hit serie Game of Thrones breng je elke spelletjesfanaat naar hogere sferen! De spelregels blijven precies hetzelfde alleen zijn de pionnen voor de gelegenheid veranderd in zilverkleurige figuurtjes met voor fans van de serie bekende benamingen als Iron Throne, Direwolf, Dragon Egg, White Walker, Crown en Three-Eyed Raven. Zoals je merkt is het spel dus ook volledig in het Engels. Koop het als de bliksem hier voor €59,99.

3. Plezier elke espresso-liefhebber met de meest compacte espressomachine ter wereld. De minipresso is met zijn heerlijke koffie de perfecte metgezel voor onderweg.  Bovendien is hij gemakkelijk schoon te maken en uitgerust met een beker en schaal. Je vindt hem hier voor €64,95.

4. Op zoek naar een geschenk voor een echte keukenprins? Dan is deze Voodoo messenblok misschien wel het ideale cadeau! Shop het hier voor €99,99.

Astrid
Astrid
No Comments

Leave a reply